Om oss

DSC_0114

Kennel Østnevarg drives av Pia Sofie Nilsen og Inge Solhaug, som bor på gården Graven Østre i Verdal, Nord-Trøndelag. Gården ligger idyllisk til i grenda Ness, med landlige omgivelser og flotte turmuligheter i både skog og fjell like utenfor døra. Gården ligger på et sted som heter Gravin (trøndersk skrivemåte for «gravene»), og har derfor fått navnet Graven Østre. Stedsnavnet har sitt opphav i at det ligger flere gravhauger i området. Gravhaugene er fredet fordi de er, som rasen Stabijhoun, svært sjeldne. Derfor synes vi det var passende å bruke gårdsnavnet med sitt opphav i stedet som kennelnavn (Østnevarg – Øst nevarg – nevarg = graven baklengs).

Vi har begge mange års erfaring med hund og stor interesse for jakt. Pia Sofie har vært aktiv med hund siden familien skaffet seg en Irsk Setter i 2000, og har selv hatt en Schæferhund som sin egen. I 2014 begynte interessen for jakt med fuglehund for alvor å melde seg. Valg av rase var allerede gjort for flere år tilbake, da Hundesport hadde en rasepresentasjon av Stabijhoun. Sommeren 2014 var Pia Sofie lykkelig eier av sin førtse Stabijhoun, og kunne endelig begynne å jakte med sin egen fuglehund. Inge har mange års erfaring med både oppdrett og jakt med fuglehunder. I dag har han en fuglehund av rasen Breton. Vi tilbringer store deler av året på fjellet med våre hunder, hovedsaklig på vår hytte som ligger ved Bulleråstjønna i Steinkjer. Hytta ligger i et terreng som gir et godt utgangspunkt både for å trene og jakte med fuglehund.

Her på gården har vi rikelig med plass til våre hunder både inne og ute. Det er ingen drift på gården per i dag, så vi har derfor mye ledig areal. Alt av installasjoner som omfatter hundegård med tilhørende hundehus har blitt godkjent av Mattilsynet, da det tidligere har vært hundepensjonat her. Når vi er på jobb om dagene er hundene ute i en hundegård på ca 17 kvadratmeter med to hus som er tilknyttet fjøset. Husene er romslige og isolerte med mulighet for oppvarming om vinteren. I fjøset har vi laget plass for våre vaktler og duer, med en tilhørende innhegninge på utsiden. Disse fuglene brukes til preging og tamfugltrening på våre hunder. Ute har vi store og varierte arealer som gir gode muligheter for å trene på tamfugl, samt andre ting som søkapport og spor.

melbygravin

 

Vi tar gjerne imot besøk om noen ønsker å hilse på våre hunder, og se hvordan vi har det her på gården. Ta kontakt her.

005

 

 

 

%d bloggers like this: